Tresetište.co.rs

2004

Posle dugih dana zime na pomolu je nova sezona koja bi trebala da se zvanično otvori u Aprilu mesecu kada će se odmeriti opet naj spremniji i naj smeliji da po ipak hladnom Aprilu odmere snage na vodi. U saradnji i organizaciji sa novo stvorenom CARP FEDERACIJOM jezero TRESETIŠTE je opet kao i uvek domaćin kvalitetnih takmičenja šaranskog tipa.Učesnici takmičenja su bili ponovo ve ć nama poznati prijatelji iz Hrvatske i okolnih zemalja koji rado dolaze kod nas da bi se oprobali i ukrstili štapove (šaranske)sa takmičarima iz naše zemlje. April je mesec koji donosi nagle promene iz sata u sat tako je bilo i ovoga puta ali niko nije posustao, svi su se borili do kraja…Taj 1 April nam je doneo i pobednike koji će se upisati kao i svi drugi u ovu istoriju TRESETIŠTA kao naj bolje vode za suvremeni šaranski sport koji populariše pokret, nama već dobro poznat UHVATI SLIKAJ I PUSTI. Pobednici su:

1 mesto - ŠAPANJAC SBS Carp Team
2 mesto - DARIS Carp team
3 mesto - SONY Carp Team

Napravljena je pauza što se tiče velikih turnira i veći akcenat se dao na mlade Šaranđije i one koji bi to voleli da postanu tako smo u više navrata organizovali manje rangirane turnire i porobali da dovedemo u balans mlađe sa starijim i iskusnijim šaranđijama ,gde su ovi mlađi mogli dosta da nauče od starih lisaca, takmičenja su trajala kraće (30 sati) i za to vreme se moglo dosta naučiti ali i umoriti.

Zatim izlazimo u susret CARP FEDERACIJI koja što zbog loših vremenskih prilika u GRUŽI odustaje od organizovanja trećeg kola šampionata i jezero TRESETIŠTE je ponovo domaćin Državnog Prvenstva (treće kolo). Na svu sreću brzo se moralo reagovati i organizovati ali je uspelo tako da se nije moralo čekati na neki drugi datum koji bi samo odužio Prvenstvo.
Međunarodna takmičenja na TERSETIŠTU kao i svake godine samo sada u Oktobru od 14-17 gde su odmerili snage naši prijatelji iz Hrvatske, Rep.Srpske, Svajcarske itd. CARP CUP je organizovan u saradnji sa CARP FEDERACIJOM, gde smo posle 70 sati dobili pobednike:

1 mesto - BLUE CARP
2 mesto - AUTO SPORT
3 mesto - ENIGMA

Pokušaj da se zaključi i ova 2004 godina kao i sve do sada na neki način koji samo nama dolikuje, uz druženje koje se odigralo zadnjeg vikenda Oktobra uz velikodušnu saradnju CARP FEDERACIJE. Druženje je bilo u pravoj slici i delima,pored ribolova, organizovano je takmičenje na suvom u bacanu «kobre» ubazen prečnika 2 met na daljini od 60 metara, i takmičenje u naj daljem izbačaju montaže pomoću štapa sa boilom zajedno. Nagrade su za prva tri mesta u ribolovu Pored Pehara i medalja za plasirane bile i praseće glave jer smo ostale delove prasića tokom tri dana iz konzumirali za ručak i večeru. Ostaće kao nezaboravno druženje u sećanju svih prisutnih pored Pehara i medalja za plasirane. Rezultati:

1 mesto - CARPTEAM - VRBAS - 3 praseće glave
2 mesto - SKARABE - BGD - 2 praseće glave
3 mesto - DARIS - NS - 1 praseće glave

1 mesto naj dalji izbačaj, pojedinačno Patarčić Vlada (preko 130 met u 8 met širine) - Pehar i medalja
1 mesto bacanje palicom «kobrom» u metu Đorđević Dejan - Pehar i medalja


Slike sa jezera

jezero_tresetiste_20140706_1946456272.jpg jezero_tresetiste_20140706_1880979754.jpg jezero_tresetiste_20140706_1977835487.jpg