Tresetište.co.rs

2005

Na jezeru se tokom zime nije pauziralo nego se popravke platformi i otvaranje ledene kore na jezeru svako dnevno radilo uz pomoc pumpi i clanova kluba koji nisu hteli prepustati slucaju zivot ribe u jezeru.

Kao i svake godine posle duge zime dolazi prolece, a sa njime i zelje ribolovaca Sarandjija da se odmere u snagama. Znanje koje su sticali tokom zime kroz literaturu treba oprobati i u praksi sa novim boilama i ostalim hranama za Sarana.
Ali da bi se pravilno nastupilo u 2005 god. organizacija takmicenja ce uslediti tek u Maju, tako je odluceno. Posto smo cekali mnogo stranih i domacih takmicara nismo hteli prepustati nista slucaju, kroz niz proteklih godina smo znali tacno kako treba nastupiti i kada.
Zimu smo iskoristili za marketing i bolje upoznavanje ribolovaca sa jezerom i njihovim pravilima. Dolazi mesec Maj i organizacija EURO CARP CUPA TRESETISTE 2005. Najavljene su ekipe iz Grcke i Macedonije, Austrije, Hrvatske, Madjarske, Nemacke, Rep.Srpske, Slovenije i naravno takmicari iz nase Države...

IZNENADJENJE ZA SVE UČESNIKE!
Kamion koji se pojavio pre samog početka takmičenja je bio pravo iznenadjenje, jer je u svom tovaru doneo ribu, koja je sa svake takmičarske pozicije pustena u vodu. To je bio prvi kontakt takmičara sa ribom. Ribe koje su tada puštene su težile od 8 kg pa do 18,50 kg. Donešena direktno sa veštačkog mrešta našeg prijatelja Darka Kendjela, koji je ovu ribu sa puno pažnje pohranio u jezero TRESETIŠTE.

Zatim ustaljena praksa i dobar rad svih zaduženih za zbivanja koja slede kako bi se opravdalo postojanje jednog od naj boljih ribolovnih klubova u Državi. Može se reći da smo napravili prekretnicu i presek za ove 4 godine kako u takmičarskom tako i u turističkoj ribolovnoj ponudi našeg jezera i samoga mesta Palić, koji je inače dobio prioritetni stasus u turističkoj ponudi na Državnom nivo.


Slike sa jezera

jezero_tresetiste_20140706_2001185091.jpg jezero_tresetiste_20140706_1942806289.jpg jezero_tresetiste_20140706_1821137292.jpg