Tresetište.co.rs

2006

Uzlazna linija napredovanja i razvoja saranskog sporta je veoma napredovala doprinos je poseta mnogim sajmovima kako kod nas tako i u inostranstvu, gde se promocija jezera dobro pokazala a i sami turisti ribolovci su dokazali da su pravi ambasadori jer su kroz svoje lepe uspomene sa ribolova na jezeru TRESETISTE prosledili.
Iz tih prica o jezeru imamo prve nagovestaje vec pocetkom februara meseca gde se najavljuje grupa sarandjija iz Austrije na celu sa gos. Tuczai Peter-om (ANGLER WELT), koji dolazi na jezero u zelji da zauzme dva termina za 2006 godine. Gde bi se drzavna reprezentacija Austrije pripremila za odlazak na svetsko prvenstvo u Portugalu. Iz toga proistice kvalitet jezera i usluga koju nudi jer su iste ekipe i uzeli ucesce na carp cupovima koji su bili i u nasoj organizaciji. Evo i detalja sa prve i druge posete ekipa iz Austrije sa slikama.

Sa zadovoljstvom su odlazili sa jezera uz obecanja da cemo se uskoro opet videti, takva pozitivna energija iz samih gostiju koji su dolazili ispoljava se i na nama jer nas podstice na jos bolji i profesionalniji rad oko same ponude na jezeru.

EURO CARP CUP TRESETISTE 2006

Odrzan je kao i svake godine u Maju mesecu gde uzimaju ucesce mnoge drzave iz okruzenja, gde se uistinu moze reci da jezero Tresetiste ima potencijal za organizaciju velikih dogadjaja u ribolovnom sportu nase Drzave. Od ove godine je je uveden i prelazni pehar koji ce svake godine da se vrati na isto takmicenje i bice urucen naj boljolj ekipi na EURO CUP-u za tekucu godinu, nadamo se ukoliko ga ista ekipa osvoji 3 puta zaredom da ce ga i zadrzati u trajnom vlasnistvu. Ove godine naj vise uspeha su imali momci iz Madjarske, ekipa Haldorado na celu sa istaknutim sarandzijom Ladany Tomasom. Detalj sa takmicenja, moyete videti u foto galeriji Euro Carp Cup TRESETISTE 2006.

Nastavak sezone je protekao u naj boljem redu i sve pozitivne reakcije su i bile ocekivane.Nakon vise odrzanih takmicenja, dobar glas o jezeru je privukao i mnoge posetioce iz susedne Madjarske koji su pored domacih ribolovaca sarandjija cesti gosti jezera gde provode vise dana u lovu sarana. Ovim im posvecujemo jednu foto galeriju gostiju.

Godina je zakljucena sa probnim varalicarskim takmicenjem koje nije naslo razumevanja od strane EX YU elite.Pa samim tim promotivno je organizovano varalicari koji su nasli razumevanja su bili zadovoljni jer ipak jezero Tresetiste je saranska voda, odakle tu smudj.Godinama je to bila tabu tema i nije se mnogo pricalo nego se radilo da se smudj odomaci u jezeru.Posle pustanja maticnih primeraka 2001 god.pravljena su gnezda i vodila se detaljna briga oko populacije, nismo pravili ni probne izlove kako bi dosli do brojnog jata ribe u jezeru.

Uspeli smo jer je kraj sezone ribolova bio krunisan MEMORIJALOM KAKAS, i u nastavku smo napravili 3 klubska takmicenja u lovu smudja koji doneo dobre rezultate cak se ni mi nismo nadali tolikim uspehom sto se tice populacije smudja u jezeru. Detalji sa takmicenja u foto galiriju KLUBSKA SMUDJIJADA TRESETISTE 2006.
Pozitivna stvar je da riba koju smo brizno pratili nije oskudevala u hrani jer je dodatno hranjena tokom cele sezone i postigli smo sto smo i hteli da podbacaj kilaze nije bio porast kod nekih primeraka je dobar, naj vise su se istakli sitniji primerci koji su dobili na tezini duplo i samim tim je dokazano da ako se vodi briga o ribljem fondu imace zdrave ribe koje u komercijalnim jezerima mnogo znaci.


Slike sa jezera

jezero_tresetiste_20140706_1569642360.jpg jezero_tresetiste_20140706_1942806289.jpg jezero_tresetiste_20140706_1010127371.jpg