Tresetište.co.rs

2007

Pocetak godine protice u pripremama za sezonu koja nam je pred vratima.Ali i takodje u pripremam za zimu i ocekivani ledeni pokrivac na jezeru. Iz iskustva tokom proteklih godina kada smo se sa ledom borili kako nebi provladao jezerom a time i umanjio kiseonik u vodi koji bi stetio kapitalnoj ribi u jezeru postavljene su cevi do sredine jezera koje bi dobijale vodu iz bunara i sa jakom pumpom bih kontrolisali ledeni pokrivac.

Pripreme su tekle i u pravcu sredjivanja priobalja na mestima gde se to moralo uraditi od pozicija 1 do poz. 4, gde se visak zemlje i peska izvukao iz obale kako nebi doslo do obrusavanja u vodu jezera. To se radilo masinski a efekat je vidljiv. Ali i za lopatu ima posla da se sve finisira i popravi!

Nije izostalo ni sredjivanje vegetacije koje raste uz obalu jezera.Visak grana na sada vec poodmakim sadnicama vrba koje su odmah nakon sanacije posadjene se uklanjaju kako bi imale formu i funkionalnost uz samu obalu. Stara trska se isto uklanja kako bi nova iznikla imala svoju funkciju i kvalitetno sacuvala obalu od ispiranja od strane talasa.

Prvi znacajniji dogadjaj je bio EURO CARP CUP TRESETISTE 2007 (foto galerija)

Nakon uspesne sezone i sto se tice takmicenja a i same posete ribolovaca okoncali smo takmicarsku sezonu sa poznatim ,,Memorijalom Kakas" u lovu stuke unutar kluba i nasih clanova (foto galirija). Rezultati:

I mesto - Piki
II mesto - Adri
III mesto - Boki

2007 godine sa posetom delegacije iz Svedske, otvorili smo novu saradnju a samim tim i pravac kojim zelimo da razvijamo pravilan odnos dece prema prirodi i ribolovu, a to se moze ostvariti projektom koji ce imati naziv Medjunarodni deciji ribolovacki camp. Evo i par fotografija te posete!


Slike sa jezera

jezero_tresetiste_20140706_1324709855.jpg jezero_tresetiste_20140706_1245896174.jpg jezero_tresetiste_20140706_1245896174.jpg