Tresetište.co.rs

Pravilnik jezera

Jezero poseduje kapitalne primerke šarana koje smo sa velikom pažnjom puštali u jezero i samim tim potezom omogućili svim posetiocima ulov možda i najvećeg šarana tkz “RIBE ŽIVOTA”.
Iz tog razloga su proistekle:

Opšte odredbe(pravila ponašanja)

- Po dolasku na jezero posetioci se prijavljuju dežurnom čuvaru(volonteru), obezbeđenje je prisutno na jezeru 24h tako da nije problem u bilo kojem vremenskom periodu pristupiti ribolovu.
- Po prijavi i posle dogovaranja sa čuvarom o ranije okupiranoj pozicij, dozvoljen je odlazak na poziciju sa ličnim prevozom, istovar stvari i zatim povratak vozila na oređeni čuvani parking.

- Ukoliko ribolovac neposeduje dušek za polaganje ribe može ga (iznajmiti) preuzeti kod čuvara pre početka ribolova.

- Osnovni sistemi montaže moraju biti klizni ili polu fiksni zbog mogućeg oslobadjanja ribe ukoliko dođe do pucanja ili kidanja osnovnog najlona a sve u cilju zaštite ribe koja odlazi samo sa udicom i parčetom najlona a ne i sa celim sistemom i olovom, takođe i sok predvezi nisu poželjni iz istih razloga. Zbog prepreka u vodi koje smo postavili, moguće je da dođe do takvih neželjenih momenata.
- Dozvoljeno je korišćenje 3 štapa sa pojednom udicom na kraju isključivo dubinskim sistemom.

- Ribolov se vrši isključivo sa platformi koje brojevima označene iza kojih postoji prostor (BOX) dimenzija 6x6 metara (negde i više) sa dovoljnim prostorom za postavljanje šatora i dodatne opreme kako bi više dnevni odmor bio prijatniji bez nepotrebnih inprovizacija.

- Kako bi prijatan boravak i ponuda poseticima jezera bila kompletna, mogućnost korišćenja sanitarnog čvora i mogućnost tuš-kabina sa toplom vodom im stoji na raspolaganju, koji se nalazi u skolpu restorana
- Nakon izvlačenja ribe, riba se OBAVEZNO ODLAŽE NA VLAŽAN DUŠEK, tretira anti biotikom i nakon fotografisanja neozleđena vraća u vodu

Ukoliko ribolovac želi da svoj ulov ovekoveči sa fotografijom i to je omogućeno, u tom slučaju kapitalna riba se mora ostaviti u šaranski SAK koji je određen za čuvanje ribe na dubini min 1,20 m, do fotografisanja.

Naj strožije će se kazniti lice koje na bilo kakav način (slučajno ili namerno)ugrozi život ribe,svojim nepravilnim ponašanjem i odnosom prema samoj ribi.

- Sve ove odredbe su sačinjene iz razloga očuvanja ribljeg fonda i humanijeg pristupa sportskom ribolovu a i samoj prirodi koja nas okružuje.

JEZERO TRESETIŠTE pruža nezaboravne trenutke u ribolovu, zato smo se pobrinuli kroz višegodišnje iskustvo i težnjom za kvalitetnijom turističko-ribolovnom uslugom.


Slike sa jezera

jezero_tresetiste_20140706_1942806289.jpg jezero_tresetiste_20140706_1229114969.jpg jezero_tresetiste_20140706_1569642360.jpg